קדירת כבישה


קדירת כבישה מסורתית בתסיסה טבעית ופרוביוטית! מהי פרוביוטיקה? אלו הם "חיידקים טובים" הנמצאים בסוגי מזון שעברו תסיסה טבעית כגון: יוגורט, קפיר, קימצ'י ירקות כבושים ועוד... היום אנחנו יודעים כי ישנה חשיבות רבה לאוכלוסיית החיידקים במעיים ("מיקרוביום") וכבישת ירקות אינה רק עוד דרך לשמר מזון לאורך זמן, אלא בעיקר דרך מעולה לתרום לבריאותינו! החיידקים הנוצרים בתהליך התסיסה הטבעית עוזרים בתהליך העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית של הגוף! כיום, סוגי מזון שעברו תסיסה טבעית ובריאה נעלמו כמעט לגמרי מתפריט התזונה המערבית. שיטות הייצור והשימור של המוצרים שאנו קונים במרכולים, העלימו לגמרי את יתרונותיה יוצאי הדופן. תהליך כבישה מסורתית בקדירת הכבישה: תהליך הכבישה המסורתית הוא למעשה תהליך תסיסה אנארובי (תהליך תסיסה המתרחש ללא נוכחות חמצן) הנקרא תסיסה לקטית. בתהליך זה, החיידקים, הזקוקים לאנרגיה, צורכים את הגלוקוז (סוכר) הנמצא בירק ויוצרים חומצה לקטית (חומצת חלב). במשך התהליך, רמת החומציות יורדת ובעקבותיה גם משתנה ועולה אוכלוסיית החיידקים, הנקראת לאקטובצילים. בנוסף לטעם החמצמץ שמעניקה החומצה הלאקטית, הצטברותה, גם מונעת את התרבותם של חיידקים לא טובים בתוך הקדירה.